International 11:Metre One Design Class Association

- Australia -Austria - Belgium - Denmark - Germany - France - Hungary - Italy - Netherlands - Norway - Sweden - Switzerland

Team tack (September 03)

De som er med på bildet er fra venstre Ole Jacob Sunde, Oskar Eidsaa, Kristian Fæste og Hans Kristian Knudsen.

I tillegg består team tack av følgende personer:

  • Lillian Fæste
  • Harald Fæste (10 år, lille bildet)
  • Olav Eidsaa (10 år)
  • Fredrik Sunde (10 år)
  • Einar Sunde

Kristian er forøvrig identisk med 11-meter klubbens web-master. Det er altså han som oppdaterer våre eminente hjemmesider. (Hei Kristian!)

Teamet har hatt båten siden de kjøpte den i Sverige høsten 2001, og de rakk akkurat å seile et par onsdagsregattaer og Uteligger’n før vinteren satte inn. Dette er derfor deres andre skikkelige sesong. Båten kom til Sverige fra USA som en av de første i 1991, så vi snakker her om en skikkelig veteranbåt! Selgeren var sponset av et firma som heter t.a.c., og t.a.c. var også navnet på båten. For å gjøre ”rebrandingen” enklest mulig fikk den navnet tack. Det er derfor det er liten t. At ”k’en” er rød og står på skrå er fordi det ble bestilt bokstav i feil farge og størrelse, samt at den ble satt på mens båten lå på vannet, og da er det jo ikke så lett å få det rett..

De fleste som seiler på båten kjenner hverandre gjennom at barna deres går i samme klasse, seiler i samme seilklubb, spiller på samme fotballag, er i samme skiklubb eller lignende! Unntaket er Hans Kristian, han og Kristian kjenner hverandre fra tiden de var konkurrenter i A-jolle og Gazelle tidlig på 70-tallet.

 

Stammen i laget er Oskar, Ole Jacob, Hans Kristian, Kristian, Lillian og Einar. I tillegg har de nesten alltid med ett eller to av barna. De må imidlertid likevel stadig supplere med naboer, venner, kolleger og kjente! Til sammen har derfor mer enn 25 personer bemannet båten i regattaer de to sesongene de har seilt. Hans Kristian deltar ikke i onsdagsregattaer eller Færder’n – da pleier han heller å vinne med sin Omega 30. Litt sårt det der.

Siden det kun var Hans Kristian (og barna) som var aktive seilere når båten ble anskaffet har de ikke seilt sammen lenger enn de har hatt båten. Hans Kristian har stort sett vært aktiv seiler siden A-jolletiden, hovedsakelig i ulike tur- og havseilere, samt Express. Kristian hadde en periode på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet som meget aktiv Laserseiler, men etter det har det bare blitt litt turseiling og sporadiske gjesteopptredener som mannskap på diverse båter før tack ble anskaffet. Ole Jacob går også i kategorien ”sporadisk turseiler - og litt aktiv for mange år siden”. Verken Lillian eller Oskar har særlig seilererfaring utenom tack. (Oskar er antagelig nå den personen fra Ringebu med best plassering i et seile-EM!). Den yngre garde er imidlertid meget aktive. Einar i Europajolle og Harald, Olav og Fredrik i Optimist.

Selv om mange er innom tack, er egentlig rollefordelingen om bord relativt fast. Kristian er rormann, Oskar er på dekk, Hans Kristian trimmer seil og Lillian ordner med lensetakler. Ole Jacob og Einar bekler alle rollene avhengig av hvem ellers som er med. Alle de andre gjør det de får beskjed om. Taktikken bestemmes etter prinsippene i ”Polsk riksdag”, med Harald, Olav eller Fredrik som konsulenter. I EM oppdaget de også at en burde ha som jobb å følge med på kompasset!

De har ingen regler om bord og båten hører hjemme i Drøbak. For øvrig er det ingen sammenheng mellom disse to opplysningene!  tack representerer Drøbaksund Seilforening hvor alle er medlem. Kristian er riktignok også medlem i KNS, men det er bare fordi han og Lillian er forfengelige og vil ha splittflagg på bobåten.

Sesongens generelle ambisjon har vært å gjøre det bedre enn i fjor, noe som stort sett har slått til (dog ikke i NM som var det de satset mest på!). Og det er absolutt rom for en tilsvarende ambisjon neste år. Et annet viktig mål for fremtiden vil være å slå Anthon B Nilsen. Altså ikke mannen, men båten.

Teamet har masse raffinerte historier som dessverre ikke egner seg på trykk – alle er knyttet til Lillian og den gule bøtta de har liggende nede i båten.

tack har akkurat rukket å få seg et motto til dette intervjuet, nemlig ”tack som byr...”. Det henspeiler både på regattabanen og i baren!

tack har egen hjemmeside (sammen med søsterskipet tick) og den er www.tick-tack.com.

Til slutt vil de benytte anledningen til å hilse alle kjente, spesielt til bestemor i Alta. tacskarru ha!

< Tilbake