International 11:Metre One Design Class Association

- Australia -Austria - Belgium - Denmark - Germany - France - Hungary - Italy - Netherlands - Norway - Sweden - Switzerland

Team ad undine (august 03)

Fra venstre ser vi Merethe Kierulf, Halvor Smith, Eyvind Aker og Christian Johnsrud Madsen. Alle som eier båten er med på bildet, men de har også noen sporadiske gjesteseilere.

Halvor og Eyvind har seilt sammen i cirka 10 år. Det har tidligere seilt regatta med ”ad Undas” som de nå stort sett bruker til bobåt. Merethe stjal de fra Jotne for ca tre år siden, og Christian svarte på en annonse de hadde etter mannskap og var med fra sesongen 2002. Christian har seilt FC8 tidligere. Halvor og Eyvind er forøvrig identiske med leder og nestleder i klasseklubben.

Båten ble kjøpt til sesongen 1996, og navnet ”ad Undine” betyr kvinnelig vannånd, og passer godt som båtnavn mener Halvor. ”ad Undas” betyr ”I eller til bølgene”, og det navnet kom til ham da han slo opp i en latinsk ordbok. Det sto heldigvis allerede på første side, for uansett så hadde han ikke orket å lese lenger!

Ad Undine ligger på Dronningen.

Halvor er skipper, Eyvind har fordekk og er taktiker, Christian har spinnaker og fokk og Merethe har lensetakler og kompass.

Ad Undine har ingen filosofi om at alle skal lære alt, spesielt fordi de ikke trener så mye. Halvor tror personlig at det beste er at alle blir flink til akkurat sin oppgave, for da gjør man færre feil. Og det er jo akkurat det som kjennetegner vinneren, det er den som gjør færrest feil. Ellers syns de det er viktig å ikke vingle for mye på avgjørelser, helst gjøre det man bestemmer seg for å gjøre. Flere vil nok kjenne seg igjen her!

De jobber hardt med å få Merethe til å ta rollen som kokk men sliter litt og det er vel for at hun er en generasjon for ung!

Ambisjonen for sesongen er å seile en hel regatta uten at masten faller ned. Den nye skinnende mastefoten som måtte til etter Hankø, kan betraktes på bildene fra Strømstad, hvor Halvor pusser og gnikker!

Beste opplevelsen de har hatt er å slå Anthon B. i Færder’n. Det har de lykkes godt med de siste årene. Det ender gjerne med en real match racing mot slutten og i all beskjedenhet har seieren gått til ad Undine.

Det beste arrangementet de har vært med på var VM i Sandshavn utenfor Stockholm , i 1999. De lånte Øystein Thorup fra Anthon B. Resultatene på regattabanen sto ikke til forventningene men i det minste vant Øystein og Halvor de landbaserte arrangementene!

Halvor hinter til slutt til at vi må spørre Accenture om hvor sandbanken utenfor Sandshamn ligger, for den bør de ha plottet godt inn på kartet… Det er ikke umulig at Rasmus har noen innspill i denne saken senere!

< Tilbake