International 11:Metre One Design Class Association

- Australia -Austria - Belgium - Denmark - Germany - France - Hungary - Italy - Netherlands - Norway - Sweden - Switzerland

Møt team f.fwd>> (juli 03)

Fra venstre ser vi Svein Fiane, Bjørn Unander, Kurt Hammerø og Lars Jensen. Ketil LaForce er ikke med på bildet fra Hankø, da han var opptatt på Ullevål Sykehus med å motta sin førstefødte, Oda!

Gutta kjenner hverandre gjennom studier, damer(!) og felles interesse for seiling. Startskuddet for fellesskapet var i 1996, da Svein kjøpte en Skipjack 22. Bjørn og Lars har vært innom samme båten, alle har kjøpt seg inn og ut av flere båter og de fikk et lite ”trofe” i Skagen Race 2002 med en Comfortina 32 med navnet ”Ukefri”!

De har seilt mye turregattaer de siste 5-6 årene, som Færder’n, Skagen Race og Hollender’n.

Båten ble kjøpt i Stockholm i november 2002, og det er teamets første sesong på 11:MOD. Båtens navn er inspirert av spoleknappen på de gamle kassettspillerne og skal forhåpentligvis gi et hint om fart og retning på teamets utvikling! Båten ligger hos KNS på Dronningen, men hvilken seilforening som skal representeres er det ville fysiske kamper om, siden skipperen er medlem i Oslo Seilforening…

Ettersom skipper Svein kommer fra NOR-9173 Glefs, fikk alle gutta prøvd seg i forskjellige regattaer på den i fjor. Svein har gått en god skole hos Nina, Jørgen og Birger på Glefs de siste tre årene.

Siden de er fem personer på teamet så blir det litt rullering om bord. Alle unntatt Svein skal ha en primær og en sekundær plass. Svein eller Ketil rorer og trimmer storseil, Lars eller Bjørn er taktiker, drar i takler og bras, Bjørn eller Kurt trimmer spinnaker og fokk og Ketil eller Kurt er på fordekket.

I vinter drev f.fwd>> og forberedte seg på sommerens fighter gjennom teambuilding, og bestemte seg for to viktige regler:

1. Neste runding er alltid den viktigste.

2. Lars må være teamets ”Musikalsk Ansvarlig” og må i tillegg til å finne opp navnet lage en egen f.fwd>> låt som kan spilles på forespørsel(!)

Ambisjonen for sesongen er å bli kjent med 11-meteren. Ingen ambisjoner om å komme høyt opp på rankinglista for Norgescupen, men heller å gjøre det bra i enkeltregattaer. Teamet hadde ambisjoner om å nå høyt i Færder’n siden hele laget har så mye erfaring fra den type regatta. Det slo jo for så vidt til, men ”kappseilingsreglene” kom i veien for en super fjerdeplass!

Færder’n var fantastisk moro, å kjempe helt der oppe i så mange timer! Hankø var også en opptur for teamet, og sesongen startet helt utrolig i mars med hele 19 knop for spinnaker.

Nå ser de frem til neste utfordring, både SM og EM i Strømstad!

 

< Tilbake