International 11:Metre One Design Class Association

- Australia -Austria - Belgium - Denmark - Germany - France - Hungary - Italy - Netherlands - Norway - Sweden - Switzerland

Møt team Horgan's (August 03)

På bildet ser vi fra venstre Helge Haug, Torstein Kloster, Arild Aarnseth og Arno Berg.

Torstein er innleid for anledningen, og noen kan kanskje ha sett han bak roret på ”FC8 Blip!” på felles regattaer. I tillegg til de tre rederne er det ENDA fire redere, nemlig Knut Fredrik Ramstad, Peder Svenkerud, Jon Dugstad og Mikkel Røisland.

Mottoet er å ha det gøy til lands og til vanns!

Hjemmehavna er Dronningen / KNS.

Gutta tror de har hatt båten siden 1999, navnet arvet de fra tidligere eiere, som hadde Horgans som sponsor. Vel i hvertfall – siden gutta også får sponsormidler fra firmaet Fresh Approach som står bak utestedene Horgans, Odeon, BlueFish og Cosmopolitan, så valgte de å videreføre navnet og ble dermed påført kallenavnet ”Kelnerlaget”. Redaksjonen får vann i munnen når de ser båten, men må understreke at det er fordi Horgans i Hegdehaugsveien faktisk har noen av Oslo beste hamburgere

Gutta på Horgans kjenner hverandre fra langt tilbake, de er to gamle vennegjenger som har kjent hverandre siden barne- og ungdomsskolen. Redaksjonen har også frekventert denne unevnelige ungdomsskolen, uten på den tid å vite om de fantastiske burgerne, så det var andre elementer som påkalte oppmerksomheten.

Seilererfaringen varierer en del for de som er om bord, men felles er vel at alle er litt amatører. Noen har seilt optimist og flipper i ungdomsårene samt vært mannskap på litt større båter, men ingen har seilt aktivt de siste årene før de begynte i 11mod klassen.

I og med at de har problemer med å få tiden til å strekke til har de ikke fått til faste plasser om bord, utenom at det er Knut Fredrik og Arno som veksler mellom å rore. Dersom Peder er med, er det hans jobb å styre fordekket, da han som pilot er den som har best fysikk og er lettest på foten. De har ennå til gode å være samme mannskap over flere regattaer. Alle kan derfor litt om de forskjellige jobbene om bord, men ingen har blitt eksperter. De gangene de får med seg en god rormann har de merket at båten kan gå fort. Det viktigste for dem har vært å ha det gøy på fjorden og forbedre seg fra år til år. God mat og drikke er også viktig for gutta som liker den sosiale dimensjonen som er knyttet til seiling!

Sesongens ambisjon var å seile fortere enn de gjorde i fjor! De fikk nye North seil (storseil & fokk) før Hankø og hadde som mål å delta i toppen. Med Frank Sothman går båten fort og de klarte å hevde seg godt. Ambisjonene varierer litt avhengig av hva gutta har av tilgjengelig tid og anledning, men det er ikke tvil om at det er mer moro når man seiler fort og høyt enn lavt og sakte! (På klubbens bilder fra EM 2003 frekventerer Frank med to store hvite armer, for de som ikke har sett han på en stund…)

Som en gjeng med forskjellig utgangspunkt er det selvfølgelig mange tabber som stadig begås og ditto støynivå, men på grunn av kameratskapet dem imellom har de alltid god tone når de kommer på land. Peder er ofte ute og bader litt når båten plutselig legger seg for mye over, men som regel klarer de å plukke ham opp i cockpiten før det er for sent.

Men er de sure på han den dagen så er det klart de bare lar han ligge til neste båt passerer. Den neste båten har vel plikt til å plukke ham opp, har de ikke? Han er stueren og bruker alltid vest!


Fra venstre: Erik Svenkerud (Peders bror), Helge Haug ,Arno Berg, Knut Fredrik Ramstad (sittende på huk)

< Tilbake