International 11:Metre One Design Class Association

- Australia -Austria - Belgium - Denmark - Germany - France - Hungary - Italy - Netherlands - Norway - Sweden - Switzerland

Møt team Jotne! (juli 03)


På bildet ser vi fra venstre Kari Thunshelle, Pål Brudevoll, Carola Sommevåg og Jacob Daas. På bildet, som ble tatt på Hankø, reparerer Kari skutesiden med hårføner, en fast rekvisitt i alle kvinner seilerbag.

Andre seilere som ikke er med på bildet er Lasse Ruud, Terje Mostue, Ragnar Bang og Tom Erik Jæger.

Grunnstammen på båten har i flere år vært Lasse Ruud og Terje Mostue. Nå har begge gått hen og blitt med barn, så de er ikke så mye med i år. Terje var med to dager på Hankø, og blir trolig også med til EM.

Hvordan de kjenner hverandre? Pål proklamerer at det er kun av utseende!

Hjemmehavnen på båten de litt schizofrene på, det står bak på båten at det er Oslo, Zoen og Hankø. Båten går stort sett bare mellom disse anløpstedene. Stavemåten Zoen som andre kanskje ville skrevet Son, er valgt fordi det er det som står på sjøkartene som teamet bruker, og de kartene der er hollandske og fra 1600 tallet… har vi noen grunnstøtingsrykter å ta dem for mon tro!

Båten er en firmabåt for Jotne Gruppen, som er en gruppe av firmaer med blant annet ingeniørkontor og verksteder. Siden det er en firmabåt er det flere som ikke har så lang erfaring fra før, men Pål forteller at særlig jentene er svært erfarne og superspreke, og de har lang erfaring fra bl.a. match-seiling.

Rollene om bord er derfor lette å forstå også for ikke så erfarne seilere. Det er nemlig 1. Fender, 2. Fender, Stuntmann 1 og Stuntmann 2. Når det gjelder arbeidsfordelingen fremover har Pål en drøm om å gjennomføre sirkeltrening. Problemet er bare at de har sluttet å trene!

Likevel har teamet en helt klar ambisjon for sesongen, og det er å kjøre hull i skrogsiden på Moss Maritime (!).

Ambisjonene hadde vært fraværende helt til Hankø, men da dukket de endelig opp!

På Hankø ble det benyttet noen merker som var kledd med fiskegarn. Resultatet var at hvis du sneiet borti merkene, så ble du gjerne hengende fast. Noen på båten kommenterte at Pål som rormann måtte holde seg godt unna merkene. Hah! Det tok han selvfølgelig som en utfordring, og sneiet merkene tettere enn noen gang. En eller annen slabbedask hadde ikke strammet in slakken på le-takkel, og de hektet i bøya på eksemplarisk vis, og seilte bøya 100m av gårde. Til slutt fikk Jacob kjørt kniven gjennom dyret, og de var fri. Etterpå skulle de ta en 360° turn, og seilte bort fra det de anså som naturlig kurs for andre båter. Midt I 360`n ble de torpedert av Moss Maritime. Der var den ingen ombord som hadde hue over løygangen. Samtlige var enten nede og hentet øl til lensen, tente seg røyk, la inn snus, eller bare plukket seg i nesen. Moss traff Jotne midtskips, og pløyde en plogfure på ca 30 cm i skrogsiden. Fra før har Jotne Moss’ kjente grønnmaling på rekka, på hekken, på rorhodet og midtkonsollen. Det sørgelige er jo at de prøver å ha et vennskapelig forhold til Moss`n, da de begge er medlem av 3 års klubben [1] .

Toppen av frekkhet avdekket seg først da Moss kom bort, ikke for å be om unnskyldning, men for å rappe mannskapet deres. De mente at Jotne ikke behøvde så mye mannskap, ettersom de var i ferd med å synke, og heller burde prøve å komme til lands uten å gå ned. Så gikk det som det vanligvis gjør. Damene hoppet over på den flytende båten, og gutta dro på land for å mekke.

Dette var selvfølgelig en trist historie, men vi tror nok de fleste vi nikke forståelsesfullt med en liten rettferdighetståre i øyekroken den dagen det er Jotne som står i skrogsiden på Moss og deretter river til seg mannskapet deres…

 

[1] De med mer enn 3 år gamle seil, og Jotne mener det burde være egen premiering!

< Tilbake