International 11:Metre One Design Class Association

- Australia -Austria - Belgium - Denmark - Germany - France - Hungary - Italy - Netherlands - Norway - Sweden - Switzerland

Team Goliath (September 2003)

Fra venstre ser vi Eli Reinholdtsen, Henning Scheele, Karin Rutherfurd og Espen Solli. Det lille bildet er av Fredrik Tischbein.

Goliath ligger hos KNS på Dronningen.

NOR-8444 (blivende NOR-178) ble kjøpt av Espen Solli og Tom Hovde i 1999. Den har hatt forskjellige navn men nå er det GOLIATH som gjelder. Logoen ble satt på sent på kvelden under Hankø Race Week 2000. Meningen var å bli sponset av Goliath Films International AS, som skulle lage tegnefilm.

Pengene skulle bare velte inn på sponsorkontoen, tenkte gutta. Så ble det slik at filmen fremdeles ikke er ferdig og firmaet har ikke bladd opp et rødt øre. Snufs.
Opprinnelig mannskap var Tom B. Hovde, Espen Solli, Henning Scheele og Atle Anthonisen. Henning kjøpte ut Tom i fjor (2002) og siden det har Espen og Henning vært eiere, og Karin og Eli vært faste mannskapsbabes. I år har også Fredrik Tischbein slengt seg på. Andre backup-seilere er Tone Nakstad, og Ingve Kjelsrud som selv har hatt 11-meter tidligere.

Espen begynte å jobbe for Tom i 1994, og ble etter hvert dratt med på seiling. Båten til Tom hadde hjemmehavn i Sætre, hvor også Henning hadde sin båt liggende. Henning og Espen var begge med som mannskap på båten til Tom, en Omega 42. Eli ble halt ombord våren 2002 etter en slags blind-date for tre, koplet opp av Janne Lena som tidligere seilte på Cicciolina. Rett etter kom Karin med. Hun sto på mannskapslisten og hadde tidligere seilt på ad undine.

Espen begynte altså å seile regatta med Tom i 1995 på ”Hells Bells”.

Henning har sin andre sesong som rormann hos Goliath. Han har seilt siden 1980. Jyplingen hadde en ”Rush Fun” selv i 5 år som han også har seilt Færder’n med. Han har også bl.a. erfaring fra ”Store båter”, og var brettseiler så lenge det var ”high fashion”, men la det fort bort da moten dreide. Man kan også risikere å påtreffe Henning som instruktør hos Normar.

Karin har seilt ”hele livet” og har tidligere regattaerfaring fra optimist, brett, Comfortina, Fenix, Rainbow 42, 11-mod (reserve/innbytter ad undine i 4-5 år), yngling og snipe. Hun har seilt snipe med broder Andrew ved siden av 11:MOD nå i tre år. NM 2001 var hun rorkvinne på 11-meteren NOR-8190 med et rent jentelag og en målsetning om å ikke komme sist!

Eli har vokst opp med turseiler men seilte sin første regatta i hele verden med FC8 Tigergutt på Hankø 2001, hvor den tidligere nevnte Janne Lena hadde solgt henne inn som mannskap uten hennes vitende. Neste minneverdige seileropplevelse kom brått våren 2002 da hun ble med Erlend (fra Il Conto Gigante) og seilte Hovdan Skagen med FC8 Avanti. Dvs de ble disket fordi de havnet på 70 cm dybde på Skagens Rev og måtte trekkes av med redningsbåt. Etter at ”alle” i Skagen havn hadde hørt Eli brøle på en nødfrekvens. Man har da VHF-sertifikat... Unødvendig å forklare at hun senere ble litt oppskjørtet da Henning ”tok en Henning” utenfor Oslo Seilforening senere det året...

Unge Fredrik definerer seg som Goliaths ”hangaround”. Han startet som optimist i 8-årsalderen og er egentlig fortsatt ganske blid. Så ble det litt Laser og seilbrett. De senere årene har han stort sett seilt mannskap på Luffe 40 og Finngulf 39. Han har også seilt litt katamaran (TRT) og forskjellige trebåter. Han har en A55 som han turseiler med.  På lista har Fredrik stort sett seilt Hovdan Skagen, Færder’n, Hankø RW, med slengere som Sjælland Rundt og Tjørn rundt. Så han har nok ikke fritidsproblemer når han ikke er på 11-meteren…

Henning holder i trepinnen bak, Eli har lensetakler, Karin er taktiker og kjører spinnaker, Espen har fordekk og kjører fokk. Når Fredrik er med så stokkes det om, han er på fordekket mens Espen tar spinnaker.

Sesongens ambisjon har vært å få en bedre plassering på Norgescupen i forhold til året før. Et lite smil på lur for sjetteplassen i år, men geipen henger fremdeles litt for gutta fordi det tidligere har vært et par sesonger med 4de plasser.

Mottoet deres er derfor – ”Vinner vi ikke regattaen skal vi i hvert fall vinne festen”.

Eli kan bekrefte dette etter at det banket forsiktig på hyttedøren i femtiden en morgen under EM i Strømstad. Bleke men fattet kom gutta luskende, de hadde tatt pirattaxi og blitt kastet av i skogen. Og vandret i to timer før de fant frem.

Ellers er det veldig strenge regler om åpenhet internt på båten så alle må fortelle sine pikante historier til hverandre. Riset bak speilet er at hvis man ikke forteller ALT så dikter de andre bare opp noe, og DE historiene er som regel verre.

Det er fint med litt blandet seilererfaring om bord. Under en av vårregattaene 2002 hørte plutselig Eli et smell, og spurte ”Hva var det?” Gutta humret litt forsiktig, men svarte pedagogisk riktig at det var skuddet for første båt som gikk i mål. Ja vel, sa Eli. Samtidig med oppdagelsen av at hun ikke visste det, gikk det opp for gutta at Goliath den våren ikke hadde vært nært nok til å høre målgang. Så da strammet de seg skikkelig opp og fikk en førsteplass på neste seilas for å vise henne hvordan det skulle låte!

Det er en del lokale begreper om bord. Et eksempel: ”Ta en Henning” betyr altså å gå på grunn. Den kom etter en liten avsporing under VM 2002. Nærmere bestemt rett til siden for fyret utenfor Oslo Seilforening. ”Ta en Eli” er en høneblund. ”Ta en Karin” og å ”Ta en Espen” er ikke definert ennå, men forslag mottas med takk! NOEN må da ha noe på dem?

Siste skudd på stammen er Ole Aabel. Han har seilt mye rart mange ganger og har også tidligere vært å observere på 11-meter banen. Han har egen hjemmeside på www.aabel.no

Bildet er det eneste som var tilgjengelig men redaksjonen antar at han likevel vil be om å få det fjernet så snart han oppdager det, så dere andre får nyte bildet UNTIL THEN

Goliath har egen hjemmeside, og den finner du HER:

http://groups.msn.com/Goliath11mod

 

< Tilbake