International 11:Metre One Design Class Association

- Australia -Austria - Belgium - Denmark - Germany - France - Hungary - Italy - Netherlands - Norway - Sweden - Switzerland

Team Matchless (august 03)

Fra venstre ser vi Geir Tømmerstigen, Claus Landmark, Jan-Erik Marthinsen og Hans C. Holst. Ellers har Terje Kvil seilt med dem i flere år, men befinner seg som oftest i luften som kaptein i SAS!
 

Båten ligger hos KNS på Dronningen, men har for de observante vært å se i Son innimellom ettersom Claus bor der. I Son ligger også båtutstyrsbutikken hans.  Claus er også offisiell 11:mod  forhandler

Hans fortelle at Matchless ble kjøpt ny fra USA i 1995 og ble sjøsatt samme dag som VM i København startet! Ellers har Claus eid NOR 8200 og Hans har seilt på DNV 2 fra 1992 til 1994.

Gutta kjenner hverandre gjennom seiling og gammelt vennskap. Det har seilt sammen off and on i 10-20 år med de ulike. De har seilt 5.5, First Class, First 40.7, Claus har seilt 2 stk Whitbread, yngling, joller m.m., mellom 3 - 10 EM og VM over hele kloden.

Claus rorer, Geir er taktikker, Hans har fordekket, Jan Erik og Terje er spinnakertrimmere m.m. Ellers har Claus en spesialitet med varm Bearnaise på termos! Hans er forresten ”Partysjef” i klasseklubben.

Eneste faste regel om bord er at de har bestemt seg for å være siste båt ut av havna, og det klarer de bra med ekstra innsats fra et par personer! (Er det DEG Hans?)

Ambisjonen for sesongen er å reise til VM i Sydney på nyåret.

Ellers kan de fortelle at båten er vel den som har vært med på flest VM er i rundt om i verden, båten har seilt i VM i København i 1995, i Tønsberg 1996, i Tyskland 1997, i San Francisco i 1998,

Matchless seilte over Atlanterhavet i 1999/2000, med påfølgende regattaer i Karibien, med en 3. plass i St. Martin Race Week. Ikke verst! Den kom på 2. plass i Melbourne, Australia i det åpne mesterskapet. Den vant Norgescupen i 2001, har seilt nærmere 40.000 nautiske mil med samme mast og storseilskjøte. Båten holdt på å synke utenfor Cuba i 2000 da den lå å hugget på et rev i lang tid.

De har ellers masse pikante historier å fortelle, og Hans sier at de historiene kommer gjerne på aftersail’en for de som er nysgjerrige!

(PS! Ta med blokk og blyant, please! (Red.anm.) )

< Tilbake