International 11:Metre One Design Class Association

- Australia -Austria - Belgium - Denmark - Germany - France - Hungary - Italy - Netherlands - Norway - Sweden - Switzerland

Team Glefs (juni 04)

Seilbåten Glefs Seilbåten Glefs, som ikke må forveksles med Spekkhuggeren Glefs, er en båt helt uten ambisjoner.

Dersom man ser nøye på bildet av Nina, Richard, Erlend og Arne ser man at teamet jubler for en 6.plass. Bildet er tatt under Isbryter'n 2004 og overraskelsen var stor da det viste seg at laget hadde blitt nummer 4 og ikke 6 slik de først trodde.

Teamet består av ”hun” bak streken og elefantene foran "streken".

Hun er Nina Braaten og kunne ikke annet enn å styre båt etter et ublidt møte med et St. Hansbål i 1999. Med bandasjerte labber så var eneste plass hun kunne ha ombord - ja ved roret - og siden har hun ikke beveget seg foran "streken". For de som lurer på hva streken er så kaller vi på Glefs løygangen til storseilet for STREKEN. Med respekt

Av Elefantene foran "streken" har vi Erlend som prøver å holde styr på taktikk og alt for mange ledninger. På storseil og vittige kommentarer har vi Arne, og på fordekk har vi bråkebøtta og superelefant Richard. Lagets superreserve som ikke er med på bildet, er Vemund "Dumbo" Haga.

Nina er vel den ombord som har mest sjømil på rumpa etter diverse turer over dammen. Erlend har seilt First Class i mange år før han seilte et par år på gamle Pondus. Nå er han blitt glefser. Richard er også en av de gamle Pondus gutta. Richard hadde også First Class helt inntil i fjor. Den er nå solgt. Dersom du er heldig kan du se de to havelefantene Richard og Erlend bade rundt med sin egen 49er. Arne seiler vanligvis Jumbojet, men det hender også at lagets superstjerne slenger innom. Vemund har seilt sammen med Erlend i First Class i mange år, og det ser ut til at han setter pris på vann under kjølen igjen. Vemund har også lidenskap for Golf og er ofte sett syklende til kontoret med golfkøllene på ryggen. Mon tro hva han skal med de køllene på kontoret!?

Mottoet vårt er:

KAN VI SEILE FRA NOEN I LE, SÅ GJØR VI ALLTID DET.

Seilbåten Glefs var dessverre den eneste Norske båten som hadde guts nok til å dra til SM. Store deler av laget var også tatt ut som siste alternativ for å banke belgierne i Belgica Cup for KNS. Men den gang ei. Belgierne banka oss 3-1.

Rorkvinnen Nina – eller ”fletta” - styrer båten pent og pyntelig så vi har ingen broacher eller kinesere eller andre spektakulære historier å fortelle om. Dessverre… :)

 

Presentasjon av fjorårets "Team Glefs" finner du hjer.

< Tilbake