International 11:Metre One Design Class Association

- Australia -Austria - Belgium - Denmark - Germany - France - Hungary - Italy - Netherlands - Norway - Sweden - Switzerland

Moss Maritime (September 03)

På bildet ser vi fra venstre Arne Dolven, Tor Skogan, Stine Mari Sørhaug og Hans Martin Sand.

Båten ble kjøpt fra Sverige (SWE-107 ”Big Mac”) i 1998 som firmabåt til daværende Kværner Maritime. Både firmaet og båten skiftet navn til Moss Maritime i år 2000. Samtidig ble båten omlakkert fra Ferrari Rød til den mye omtalte Grønnfargen. Lakkereren glemte desverre å bruke herder i lakken, noe som forklarer grønnmalingen som til stadighet dukker opp på de forunderligste steder… ( Dessuten så er det ikke bare de som har grønn båt liggende i nærheten av Dronningen. Såh!)

 

Gjengen er arbeidskolleger og kjenner hverandre kun profesjonelt. (bortsett fra Stine Mari som er datteren til sjefen)

Båten er en firmabåt og alle ansatte i firmaet har mulighet til å være med å seile.

De som har vært mest ivrige de siste årene, men som ikke er med på bildet er Leiken Dahl (fødselspermisjon), Ellen Marie Kvam, Steinar Rygh, Jøran Bakken, Sverre Lyng Monsen, Bjørn Nordstrand og sist men ikke minst Frank som de fleste kjenner fra Lotto reklamen.

Arne, Stine Mari, Hans Martin og Frank er de som har seilt flest regattaer sammen. Ingen av dem hadde seilt sammen før firmaet anskaffet båten en uke før EM på Hankø i 98.

Arne er fra før en habil brettseiler. Stine Mari ble nærmest født til å seile på Maritimen og Hans Martin har vært medeier i en 5,5 mR i 20 år.

Frank har, etter det han påstår selv, vært med på det meste innen seiling. Han var bla. med ombord hos Dennis Connor da han tapte Americas Cup til Australia i 1983.

De har ganske faste plassser ombord. Arne har fordekket, Stine Mari er lensetakkelbabe og Hans Martin har roret. Frank er båtens virtuelle mannskap som får skylda når noe går galt.

Det er en relativt sterk fagforening ombord hos Moss Maritime. Alt som ikke står nevnt i tariffavtalen krever harde forhandlinger mellom ledelsen og fagforeninga, som feks. antall jibber i mye vind eller om forseilet skal taes ned på lensen og mellom regattaene.

Ellers så er Stine Mari veldig flink til å fyre opp seilerøyk til en nærvøs og overtent skipper.

Båten ligger på Dronningen, men mannskapet er medlem av forskjellige seilforeninger.

Teamet Hadde ambisjoner om en topp fem plassering i Norgescupen, men det ser ikke så bra ut akkurat nå, kanskje det endrer seg til uka. Et nytt angrep på Jotne står også på listen som en mulig ikke for ambisiøs utfordring.

Fikk motto etter at Odd kom ombord på Hankø i år. ”Sett Keiko fri” og ”Heia Lyn” har vært gjengangere.

 

Redaksjonen har også mottatt en mer nyansert forklaring på tildragelsen mellom Jotne og Moss på Hankø i år. Den følger her:

Pål hadde på forhånd lovet Moss Maritime de skulle få låne en fordekks slik at de også kunne stille på Hankø.

Dette gikk greit bortsett fra at Pål hadde glemt å fortelle dette til mannskapet sitt. Kari var imidlertid sporty og mønstret på som fordekks på torsdag uten sipping. Fredagen blåste det ganske mye så Pål snappa tilbake Kari fordi han mente at han trengte alle han kunne få i så mye vind. Han var nok litt redd. Det var ikke Moss Maritime. Så var de tre stykker + Frank selvfølgelig, ombord i Maritimen.

Pga. vindstyrken og mangel på mannskap gikk fagforeninga til slutt med på at det skulle jibbes rundt offsetmerket for så å jibbe tilbake i et plattere spor og deretter heise spinnaker. (Tariffavtalen sier dessverre ingenting om underbemannede spinnaker jibber i Beaufort 7)

På vei inn i jibben dukker Jotne opp på tvers foran baugen. De oppdager for sent at Jotne ikke har fart forover, dvs. at de ikke kan fullføre jibben og gå klar aktenom. De avbryter jibben og prøver å treffe Jotne så langt forut som mulig slik at ikke dyrebart mannskap og rigg blir skadet. Mannskapet til Jotne kan jo Maritimen selv ha bruk for.

Siden de ikke var klar over at Jotne var midt inne i en 360°, trodde de først at det var Maritimen som ikke hadde overholdt vikeplikten. De tok umiddelbart en 720° godt klar av andre båter. (Se og lær!) Da de så at Jotne måtte bryte, brøt de også for å forsikre seg om at sin vennskapsbåt i 3 årsklubben skulle klare å komme seg tilbake til havn på en forsvarlig måte.

De er da Gentlemen, så de kunne ikke akkurat nekte damene ombord på Jotne å fortsette regattaen ombord hos seg, eller???

De håper selvfølgelig at det vennskapelige forholdet mellom Moss og Jotne skal vedvare, selv om det for tiden ser skikkelig ille ut. For å vise sitt storsinn turte de ikke å protestere på Jotne, og de har slettet gjelden på en fjerdel av startkontingenten for Hankø. Vel – NESTEN i hvertfall…

For dere, kjære lesere, som ikke fikk med dere det verbale ”angrepet” fra Jotne så har Pål frivillig delt Jotnes syn på saken i sitt intervju tidligere publisert på disse sidene!
Her

< Tilbake