International 11:Metre One Design Class Association

- Australia -Austria - Belgium - Denmark - Germany - France - Hungary - Italy - Netherlands - Norway - Sweden - Switzerland

Team Piece of Cake    蛋糕。(november 03)
På bildet ser du fra venstre – Kåre Føyen – Lars Sønsterud – Cato Hjelm – Jan Hammarstrøm

Ikke med på bildet - Axel Brun. Men han er på det LILLE bildet.

Opprinnelig var det Kåre som ble fascinert av Krankaras båt (”Eldrebølgen”) – tidligere frk. Johnsen. Synes det måtte være gøy å by dem på litt konkurranse samt at det var lite inspirerende å seile LYS. Rune Pedersen og Truls Berger gikk med de samme tankene og Kåre ble med som andelshaver en stakket stund i D’one.

Etter hvert var det flere seilere i klubben som meldte sin interesse og Axel Brun kom på banen etter å ha solgt sin Athena 34, Piece of cake. Derav navnet. Samt at nevnte Axel er den notoriske kakepusheren i Bogstadveien; Baker Brun.

Axel og Kåre ble enige om å kjøpe en tredje båt til flåten og tok kontakt med seconhandshopen i Stockholm. I dette momanget meldte det seg en tredje interessent på, nemlig sportshandleren fra Manglerud – Lars Sønsterud.

I alle fall, Stefan Winberg ble kontaktet og riktignok hadde han svak kjennskap til noen som skulle selge, men hvorfor ikke kjøpe hans båt – ”Bettan”.

Vel. hvorfor ikke? Den skulle i alle fall være rask nok!

Kl 4 om morgenen en novemberdag dro kara av sted mot Stockholm med innlånt Suburban og lommene struttende av norsk hardvaluta. Ved Ørje møtte vi et forrykende snøvær, men tøffe karer lar seg ikke stoppe av bagateller.

Båten var fin og humøret på topp da gjengen dro fra seilmakeren på Lidingø, og lenge vil hans avskjedsord bli husket:

”Kom ihåg grabbar, at denna båten varit med om sju VM och aldri varit sämre än trea”!

Båten var i utgangspunktet ment å være en klubbracer, men at det ene har tatt det andre og utenbygdsseiling nå også er et tema.

Det har vært en del rokeringer av mannskap og eiere underveis. Vår dyktige fordekksmann Leif Evensen gikk over til Cavatina sannsynligvis snakker vi her om en betydelig overgangssum.

Hevnen mot Cavatina skulle imidlertid bli grusom da deres rormann og eier, Jan Hammarstrøm, i år under Hankøseilasen meldte overgang til Piece of Cake. Det er bekreftet at også i denne saken dreide det seg om betydelige midler.

Den tapte fordekksmannen ble raskt erstattet av en annen brettseiler og tillike forbundsdommer, nemlig Cato Hjelm fra Asker.

Rollene om bord er følgende:

  • Jan, rormann og grønnsakshandler
  • Lars, lensetakkel og sykkelhandler
  • Kåre, spinnaker og tannsnekker
  • Axel, spinnaker og kakepusher
  • Cato, fordekk og arbeidssøkende ingeniør
  • Alle, kan alt - meninger om alt - og hva alle til en hver tid gjør og burde ha gjort! (ikke ulikt egenskapene til besetningens koner).

< Tilbake